Un SOMN in timpul zilei imbunatateste memoria si intinereste CREIERUL

Dupa mai multe studii cercetatorii de la Universitatea Saarlad din Germania au descoperit ca daca pe parcursul zilei tragem un pui de somn ne ajuta la stimularea creierului marind de pana la 5 ori capacitatea de invatare si memoria.

Pentru a beneficia de aceste beneficii ai nevoie de aproximativ 60 de minute de somn. Aceste rezultate au fost pentru prima data publicate in jurnalul Neurobiology of Learning and Memory.

Cei de la Universitatea Pennyslvania au facut un alt studiu prin care au aratat ca persoanele care dorm dupa amiaza functioneaza ca si cum ar fi cu pana la 5 ani mai tineri. De altfel cercetatorii au urmarit 3000 de persoane in varsta din China. Persoanele care au dormit pana la pranz o ora s-au descurcat mai bine la testele de matematica, iar cei care au dormit mai mult de o ora au avut rezultate mai proaste la probleme de matematica.

Tot la fel de bune rezultate au obtinut si copii care au dormit 30 de minute in cadrul unui program de invatare a 4 ore si au raportat o memorie mai buna ulterior.

De cele mai multe ori un pui de somn la scoala sau la birou este suficient pentru a inbunatati performanta cognitiva.

Nimeni nu are nevoie de studii pentru a admite ca putina odihna pe parcursul zilei ne incarca bateriile, iar un somn mai profund de cateva minute are puterea de a restarta functiile creierului de incetinire in urma activitatilor de peste zi.

Concluzia este ca somnul de prand ne limpezeste mintea si vom avea o gandire mai clara.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *