REMEDII naturiste pentru persoanele suprasolicitate mental sau corporal

Pentru multe persoane oboseala este unul din simptomele care ii caracterizeaza, deoarece se implica in tot felul de proiecte sau lucrari suprasolicitante atat la nivel psihic cat si la nivel fizic. Mai jos am selectat cele mai importante remedii naturiste care sunt recomandate de catre terapeuta Maria Treben, care va pot fi foarte utile daca sunteti afectati de oboseara mentala sau corporala.

Cea mai buna solutie este in gasirea unui echilibru intre programul de odihna si cel de munca, asa incat suprasolicitarea sa nu aparu pe timpul zilei.

Sunatoarea

Terapeutul Maria Treben ne recomanda in cazul unei suprasolicitari fizice, o cura cu ceai de sunatoare. Zilnic trebuie sa beti cate 2-3 cani de ceai.  Pentru o cana ce apa clocotita trebuie sa adaugati o lingurita de plante si se lasa la infuzat timp de 30 de secunde dupa care se strecoara. Ceaiul trebuie sa fie baut cu inghitituri rare.

Musetel si Tataneasa

In cazul in care oboseara se resimte mai mult la nivelul picioarelor, aceste doua plante va pot fi de ajutor.

O lingura de planta se pune intr-un vas cu 1 cala de apa fierbinte si putin ulei. Trebuie amestecat bine si se intinde pasta obtinuta pe o bucata curata de panza. Aceasta compresa calda se aplica pe membrele afectate si se fixeaza cu o panza curata si incalzita.

Cu ajutorul uleiului de musetel oboseala membrelor poate fi inlaturata. Aceasta se prepara in casa din flori proaspete. Intr-un borcan de sticla se toarna ulei peste ele atat cat sa le acopere si se lasa la macerat timp de 3 saptamani intr-un loc calduros. Picioarele se ung cu acest ulei seara inainte de culcare.

Ventrilica

Daca suprasolicitarea este de natura psihica care se manifesta prin nervozitate, ceaiul de ventrilica poate fi un leac, acesta planta mai este cunoscuta si sub numele de soporlaita. Acest ceai se prepara exact ca si cel de sunatoare si se bea o cana seara inainte de culcare.

De altfel ventrilica are o forta vindecatoare extraordinare in ceea ce priveste nervozitatea care este cauzata de stresul de la locul de munca. De altfel este recomandata si pentru intarirea memoriei.

Un alt remediu pentru o rapida reducere a starii de epuizare si oboseala se poate folosi bitterul suedez care se dilueaza in putina apa si se aplica pe frunte si te tample.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *