Produsele care contin ULEI DE PALMIER trebuie evitate, provoaca boli cardiovasculare

De curand autoritatea Europeana pentru siguranta alimentelor face un advertisment in legatura cu uleiul de palmier care contine substante cu potential cancerigen.

Uleiul de palmier este unul din cele mai ieftine uleiuri din lume si este obtinut din fructul palmierului care creste doar in Africa.

Foarte putina lume stie ca acest ulei este prezent aproape zilnic in anumite produse pe care le folosim zilnic, indiferent daca este vorba de alimente sau unele produse pentru ingrijire personala.

Contaminanti importanti ai uleiurilor comestibile sunt esterii aciziilor grasi de glicibil, care sunt utilizati in produsele alimentare si anume uleiul de palmier. Se formeaza in timpul prelucrarii alimentelor sau cand uleiul de palmier este rafinat la temperaturi mai mari de 200 grade celsius.

Glicidolul este vazut ca fiind cancerigen. Ultimele studii stincifice demonstreaza ca aceste ajunge in tractul urinal digestiv uman. Presedintele comisiei de experti EFSA, Helle Knutsen a declarat ca sunt suficiente dovezi care demonstreaza ca acest contaminant are un potential cancerigen.

O alta echipa de specialisti in cercetare din Spania sustin ca un compus regasit in uleiul de palmier creste direct capacitatea de raspindire a celulelor canceroase si in acelasi timp accelereaza si metastazele. Acest studiu a fost facut pe soareci iar toate rezultatele confirma acest lucru.

Deoarece cantitatea mare de grasimi saturate din uleiul de palmier poate pune probleme sistemul cardiovascular. O recenzie din 1997 realizata de britanici pe 147 de studii umane confirma ca acidul palmitic creste nivelul colesterolului total.

Daca sunteti o persoana cu probleme cardiovasculare, diabet, obezitate sau chiar cancer, uleiul de palmier poate fi o problema pentru dumneavoastra.

Uleiul de Palmier este prezent in foarte multe produse alimentare si de ingrijire personala

Un raport facut de Center for Science in the Public Interest, arata ca uleiul de palmier este pe locul 2 dupa uleiul de soia in topul celor mai folosite uleiuri din lume.

Un alt raport sustine ca acest ulei de palmier este inclus in dulciuri, produse cosmetice, sapunuri, sampoane si in pasta de dinti. De altfel si produsele de patiserie, batoane de ciocolata, biscuiti, unt de arahide, pateuri, produse semi preparate, toate contin ulei de palmier.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *