Parul si pielea capului

Orice boala care afecteaza vitalitatea organismului are o influenta si asupra parului. Daca o stare de nervozitate generala diminueaza circulatia sangelui, pielea capului nu va fi hranita corespunzator. Afectiunile pielii capului si caderea parului sunt manifestari ale unor tulburari in organism. Un flux sanguin cu toxine sau impur hraneste insuficient sau nu hraneste deloc parul.

Culoarea, luciul, aspectul uscat sau gras si fragilitatea parului sunt legate toate de starea de sanatate a organismului. adevaratul tratament pentru bolile parului si ale pielii capului nu consta in numeroasele tonice utilizate ci in atentia acordata alimentelor consumate, deoarece multe dintre ele provoaca tulburari in organism afectand astfel parul si pielea capului. Sangele care hraneste parul trebuie sa fie purificat prin consumul unor alimente complete, hranitoare, care asigura starea de sanatate a organismului.

Caderea parului poate fi provocata de catar, boli ale sistemului nervos, febra, anxietate, boli psihice, afectiuni dermatologice, tonice nocive, eczeme si anestezice. Ondularea si incretirea parului cu ondulatoare metalice si utilizarea uscatoarelor de par puternice usuca parul si il deterioreaza.

Tinand cont de faptul ca analiza firului de par arata ca acesta are in compozitie fier, oxigen, hidrogen, azot, carbon si sulf, sangele trebuie aprovizionat cu elementele amintite astfel incat sa poata hrani pielea capului. Hrana naturala contine cel mai mare procentaj posibil de elementele minerale. Multe alimente sunt preparate astfel incat mineralele, in cea mai mare parte, se pierd in apa. O hranire corecta si o stare de sanatate buna vor asigura frumusetea parului mai mult decat orice tratament extern posibil.

Matreata poate fi tratata folosind ceaiul din frunze si scoarta de salcie. Ceaiul din frunze de nalba mare, aplicat pe pielea capului, ajuta mult la prevenirea caderii parului.

Oricare din plantele urmatoare este eficienta pentru hranirea parului, dandu-i stralucire si stimulandu-i cresterea: urzica, creson, salvie, frunze de hena sau brusture.

Faceti infuzie dintr-o lingura la o jumatate de litru de apa clocotita, timp de o jumatate de ora, si adaugati o lingura rasa de acid boric. Masati pielea capului cu aceasta solutie. Se poate folosi inainte sau intre samponari.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *