Beneficiile Plantei ALOE VERA – dovedite stintific

In 2015 cercetatorii de la Universitatea Qassim din Arabia au realizat mai multe studii despre aloe vera si rolul sau terapeutic in prevenirea si tratarea bolilor.

Planta aloe vera contine o pleiada de compusi chimici care ajuta enorm in tratamentul bolilor: minerale, vitamine, fibre alimentare, zaharuri, enzime, aminoacizi, acid salicilic, saponine si antioxidanti.

Aloe vera a demonstrat proprietati antiinflamatoare, imunomodulatoare, antitumorale si antioxidante. Acest lucru datorita continutului de emodin, antracen si aloina, de altfel aloe vera previne si cancerul. Dupa ultimele studii aloe vera joaca un rol destul de important in controlul dezvoltarii tumorilor, prin modularea cailor genetice si stimuleaza sistemul de aparare antioxidant.

Printre altele are si un rol deosebit de important pentru sanatatea sistemului imunitar deoarece creste viabilitatea celulara a macrofagelor si a aparatii impotriva patogeniilor.

De asemenea are si efecte antibacteriene si antimicrobiene. Studiile au demonstrat ca aloe vera inhiba cresterea staficocului auriu si a mai multe bacterii importante precum e.coli, salmonella, pseudomonas aeruginosa si typhi.

Este unul dintre cele mai bune si de succes remedii impotriva inflamatiilor interne si a umflaturilor.

Aloe vera mai este utila si pentru sanatatea ficatului. In timp aceasta minunata planta a demonstrat efecte hepatoprotectoare, indeosebit impotriva toxicitatii provocata de tetraclorura de carbon.

Are si proprietati anti-ulcesoare si laxative. Ajuta si la controlul secretiilor gastrice, si in acelasi timp reduce si imflamatia gastrica, reduce dimensiunile ulcerului si inhiba ulcerul peptic.

Daca folosim aloe vera la nivelul pielii ne putem bucura de efecte anti-imbatranire. Un studiu foarte recent a demostrat ca aceasta planta are legatura si cu productia de elastina si colagen, care sunt doua substante ce mentin elasticitatea pielii si previn formarea ridurilor.

Mai jos va prezint si alte beneficii:

  • protejeaza ficatul
  • stimuleaza digestia
  • ajuta in hepatitele C,B si A
  • regleaza metabolismul
  • ajuta la diabeul de tipul 1 si 2
  • reduce doza de insulina
  • stimuleaza circulatia limfatica si sangvina

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *